Kamera Express Academy

Kamera Express wil mensen helpen bij de ontwikkeling van hun fotografie, zodat ze uiteindelijk betere foto’s gaan maken. De online Kamera Express Academy sluit daar perfect op aan! Op dit online platform worden allerlei videocursussen aangeboden. Het doel van de Kamera Express Academy is op een inspirerende manier een solide basis creëren voor iedereen die meer wil leren over fotografie. Hands-on is daarbij het kernwoord. Na het kijken van de video’s kan je direct aan de slag met wat je geleerd hebt. Niet alleen ideaal voor beginners, maar ook voor mensen die hun kennis een boost willen geven of toe zijn aan een opfriscursus.


De voordelen van de Kamera Express Academy:


Hoge kwaliteit video's 

Leer aan de hand van hoge kwaliteit video's waarin theorie en praktijk samengebracht worden en elkaar versterken.

Duidelijke voorbeelden

Onze video's zijn voorzien van duidelijke voor- en nabeelden. Op deze manier weet je precies welke resultaten je kunt verwachten tijdens het fotograferen.

Rustig tempo

Volg de cursus op je eigen tempo! Je kunt alle delen los bekijken op je PC, smartphone of tablet.


Onze basiscursussen

Basiscursus Fotografie

Heb je recent je eerste systeem-, spiegelreflex of high-end camera gekregen of gekocht? Een flinke stap van een smartphone of oude compactcamera en een stap die vaak wordt gezet als je meer wilt leren over fotografie. Zoveel te leren, maar waar te beginnen? Na deze cursus kent de camera geen geheimen meer en kan je direct aan de slag om professioneel ogende foto's te maken!


> Bekijk de trailer

Basiscursus Studiofotografie

Wil je op een praktische manier aan de slag met studiofotografie? In deze basiscursus leer je aan de hand van vele praktijkvoorbeelden de ins en outs van studiofotografie. Er wordt aandacht besteed aan manieren van belichten, het meten van licht, lichtvormers, achtergrondsystemen en creatieve lichtopstellingen. Alles wat je moet weten om aan de slag te gaan met je nieuwe apparatuur!


> Bekijk de trailer

Basiscursus Macrofotografie

Heb je altijd al meer willen leren over macrofotografie en wil je dit op een praktische manier aanpakken? In de basiscursus macrofotografie helpen we je op weg met het starten van macrofotografie. Er wordt aandacht besteed aan apparatuur en accessoires die geschikt zijn voor macrofotografie en hoe je te werk gaat. Ook wordt er dieper ingegaan op een belangrijke stap: nabewerking.

> Bekijk de trailer

Basiscursus Videografie

Of je nu start met video of juist wil verdiepen in videografie: In deze cursus leer je aan de hand van vele praktijkvoorbeelden meer over videografie. Er wordt o.a. aandacht besteed aan camera-apparatuur, framerate resolutie, het belang van goede audio en kadering. Ook worden er handige tips gedeeld en gaan we dieper in op wat je later met deze beelden kunt in de montage.

> Bekijk de trailer

Basiscursus Landschap

In deze cursus leer je meer over het maken van een goede landschapsfoto. Er wordt o.a. aandacht besteed aan wat landschapsfotografie nu precies is, de voorbereidingen die je moet treffen en welke apparatuur je kunt gebruiken. Daarnaast gaan we op pad met twee professionele landschapsfotografen. Zij geven hun visie op landschapsfotografie en delen handige tips en tricks.

> Bekijk de trailer

Basiscursus Nabewerking

In deze cursus leer je de basis van fotobewerking met het programma Lightroom. Je ziet hoe je foto's makkelijk en overzichtelijk kunt ordenen, hoe je ze vervolgens kunt bewerken en deze vervolgens kunt exporteren naar de plek die je kiest. Je kijkt mee met professionele fotografen die met Lightroom werken en tenslotte staan we stil bij de benodigde hardware en handige accessoires.

> Bekijk de trailer

Basiscursus Model

In deze cursus leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden meer over het maken van een goede modelfoto. Er wordt o.a. aandacht besteed aan onderwerpen als wat modelfotografie is, de voorbereidingen die je moet treffen als je op pad gaat en de communicatie met een model. Daarnaast zijn er meerdere praktijkafleveringen waarbij we op pad gaan met professionele fotografen!

> Bekijk de trailer

Basiscursus Sport- en actiefotografie

In deze basiscursus krijg je een kijkje achter de schermen bij professionele fotografen. Ze geven praktijkvoorbeelden over hun specifieke tak van fotografie. Hoe leg je snelheid vast? Hoe zorg je dat je klaar staat voor dat ene moment? Al deze vragen worden beantwoord in deze cursus!
> Bekijk de trailer

Basiscursus Eventfotografie

In deze basiscursus krijg je praktische tips en beelden vanaf de werkvloer. Ons videoteam filmde in de arena van Ahoy Rotterdam en ging op pad met vier eventfotografen.. Ze geven praktijkvoorbeelden over hun specifieke tak van fotografie. Hoe leg je het licht vast? Hoe zorg je dat je klaar staat voor dat ene moment? Al deze vragen worden beantwoord in deze cursus!

> Bekijk de trailer

Basiscursus Drones

Deze Academy staat in het teken van drones. Het videoteam geeft informatie over de mogelijkheden, toepassingen, modellen en dronetypes. Daarnaast duiken ze in de droneregelgeving en leiden ze je rond in de Drone Buyers Guide. Ontdek wat voor type dronefotograaf jij bent en welke drone jij het best kunt kopen.

> Bekijk de trailer