Winterse activiteiten in december

FOKA organiseert ook in december fotografie activiteiten. Hierin staat het thema ‘Feest’ volledig centraal. Fotografeer in Arnhem de feestelijke binnenstad en leer onder andere het mooi vastleggen van verlichting in de stad. Word beter in fotografie dankzij de workshop landschapsfotografie in de Kaapse Bossen onder begeleiding van Walter Spoor. Landschapsfotograaf Michel Lucas neemt u mee naar de Hoge Venen waar de workshop landschapsfotografie het gehele weekend van 14 tot en met 16 december wordt georganiseerd.  

Workshops 


Workshop Landschapsfotografie Kaapse Bossen

Woensdag 12 december 2018 - 10:00 - 15:00 uur - Kaapse Bossen, Doorn

Onder begeleiding van landschapsfotograaf Walter Spoor organiseren we een workshop landschapsfotografie in de Kaapse Bossen. Tijdens deze workshop ontvangt u tips voor het maken van een goede compositie en leert u de fijnste kneepjes van het vak; diafragma, sluitertijd en ISO waarden.

De Kaapse Bossen is een uitgestrekt bosgebied middenin de Utrechtse Heuvelrug. Kenmerken van de Kaapse Bossen zijn de kronkelige bospaden, historische kerkpaden en statige beukenlanen. Daarnaast vindt u er allerlei soorten vogels, zoogdieren, paddenstoelen en planten.

Dankzij deze workshop leert u prachtige cultuurlandschappen maken en maakt u tegelijk een mooie fotowandeling door een gevarieerd cultuurlandschap met deskundige begeleiding. De perfecte gelegenheid om de mooiste foto’s te maken en uzelf te ontwikkelen.

Met een beetje geluk zijn de Kaapse Bossen op woensdag 12 december bedekt met een laagje witte sneeuw. Dan leert u van Walter Spoor niet alleen de mooiste landschapsfoto’s maken, maar ook de mooiste sneeuwlandschappen vastleggen!

Schrijf u hier in!


Workshop Landschapsfotografie Hoge Venen

Vrijdag 14 t/m 16 december 2018 - Hoge Venen, België

De landschapsfotografie workshop in de Hoge Venen staat het thema 'winter' geheel centraal. Het natuurreservaat Hoge Venen ligt op een uitgestrekte hoogvlakte in het oosten van België. Hier zijn meer sneeuwdagen dan in de rest van Nederland en België; een goede reden om hier eens een bezoekje te brengen met uw camera!

Dat kan natuurlijk het beste onder begeleiding van landschapsfotograaf Michel Lucas. Hij is gespecialiseerd in landschapsfotografie en maakt het liefst foto’s van afgelegen plekken bij extreme weersomstandigheden. In zijn foto’s besteed hij veel aandacht aan compositie en sfeer.

Tijdens deze workshop bezoekt u in 3 dagen verschillende deelgebieden van de Hoge Venen. Allereerst is dat de Weidse hoogvlakte waarin het hoogtepunt het verbrande bos Noir Flohay is. Ook zijn de strak geordende productiebossen met sparren zeker de moeite waard. Er zijn natuurlijke loofbossen en halfopen vlaktes met cirkelvormige meertjes met een oorsprong in de ijstijden.

Verzamel in een zeer korte tijd een divers portfolio en doe kennis op van een vakkundige fotograaf!

Schrijf u hier in!

Citywalk

Citywalk Arnhem

Vrijdag 14 december 2018 - 19:00 - 21:30 uur - Superstore Arnhem

Ontdek de stad Arnhem op een unieke manier! Kom vrijdagavond 14 december met ons mee om de stad te fotograferen. December is de perfecte maand om de sfeervol versierde straten prachtig in beeld te krijgen. Ontdek de feestelijke binnenstad en ga op pad met uw camera.

De Citywalk begint met een ontvangst in onze winkel op de Beekstraat met een heerlijk bakje koffie. We stellen ons aan u voor en gaan vervolgens op pad. Allereerst introduceren we ‘schrijven met licht’. Hoe kunt u dat het mooist in beeld brengen? We leggen graag uit en helpen u op weg. Daarna gaat het richting Dudok. De feestelijke binnenstad is overal verlicht. En vergeet de toren van de Sint-Eusebiuskerk niet, ook geheel verlicht. Met behulp van onze tips maakt u er een prachtige foto van!

Onze wandeling gaat verder richting de beroemde John Frostbrug, die in de Tweede Wereldoorlog twee keer verwoest werd. Deze historische plek is zeker de moeite waard om vast te leggen. Weer terug in de binnenstad kunnen we natuurlijk niet de bekende Arnhemse trolleybussen heen. Hier zijn verrassend leuke foto’s van te maken!

Schrijf u hier in!

Terug naar de overzichtspagina