Evenementen

FOKA organiseert verschillende evenementen waarin de herfst volledig centraal staat. Volg bijvoorbeeld een workshop herfstfotografie in het Speulderbos of kies voor een meerdaagse workshop in de Hoge Venen. In de herfst worden er ook diverse fotoreizen georganiseerd. Ga bijvoorbeeld naar Schotland en fotografeer de hooglanden. 

Workshop herfstfotografie Speulderbos

In deze workshop nemen we u mee naar het prachtige Speulderbos, ook wel het "bos van de dansende bomen" genoemd. Dit prachtige en mysterieuze bos staat vol met grillige bomen die door hun vormen lijken te dansen. Dit bos is extra sfeervol in één van de mooiste jaargetijden van het jaar: de herfst! Tijdens de workshop gaat u aan de slag in een klein gebied in het Speulderbos waar we bijzonder gevormde bomen, details en mooie herfstkleuren vastleggen. In deze workshop leert u onder andere hoe u uw camera optimaal instelt voor landschapsfotografie, goede composities maken en leert u uw eigen creativiteit verder ontwikkelen. 

Schrijf u hier in!

(Meerdaagse) workshop Hoge Venen in de herfst

Het natuurreservaat Hoge Venen ligt op een uitgestrekte hoogvlakte in het oosten van België. wordt hier vastgehouden door het veen en vervolgens langzaam afgevoerd door de talrijke kleine riviertjes die op de hoogvlakte ontspringen, zoals de Helle, de Getzbach, de Hoëgne en de Bayehon. Deze snelstromende riviertjes hebben een zeer natuurlijk karakter, met meanders, stroomversnellingen en watervallen. Vooral in de herfst levert dit bijzonder schilderachtige en fotogenieke taferelen op.

Het accent van deze meerdaagse workshop ligt op deze riviertjes. Tijdens deze driedaagse workshop worden er allerlei fotogenieke plekken met stroomversnellingen en watervallen bezocht. Ook leert u meer over het maken van mooie composities in rievierlandschappen. Er is voldoende gelegenheid om te oefenen met filters en lange sluitertijden. 

Schrijf u hier in!

Fotoreizen

Fotoreis Schotse Hooglanden

Tijdens deze fotoreis ontdekt u het diverse landschap van de Schotse Hooglanden. U bezoekt de meest fotogenieke plaatsen. Zo reizen we door de prachtige Highlands richting Fort William, bezoeken we het kasteel van Dornie en gaan we naar het Commando Memorial. Natuurlijk zullen we ook het bekende Glenfinnan viaduct vastleggen en wordt het Glencoe skigebied bezocht. In deze mooie omgeving wordt ruim de tijd genomen om foto's te maken. Ook de Steall Falls en de NEvis Range worden tijdens deze fotoreis niet overgeslagen.

Tijdens de vele fotostops wordt er onder andere aandacht besteed aan compositie, het werken met filters, lange sluitertijden en HDR. Na deze vijfdaagse fotoreis heeft u niet alleen een heleboel nieuwe indrukken opgedaan, maar komt u ook met allerlei nieuwe fotokennis en volle geheugenkaarten thuis. 

Schrijf u hier in!

 

Terug naar de overzichtspagina