Kamera Express/FOKA outdoor event

Op zondag 15 april organiseren Kamera Express en FOKA voor de tweede keer een outdoor evenement in het Biesboschcentrum Dordrecht. Vanwege het doorslaande succes van de vorige editie, zal de tweede editie nóg grootser worden aangepakt. Tijdens deze dag kunt u vrijblijvend verschillende verrekijkers, spotting scopes en foto-apparatuur uitproberen. De hele dag zijn er merkambassadeurs en productspecialisten aanwezig om alles op het gebied van kijkers en telelenzen te vertellen en al uw vragen te beantwoorden. Ook kunt u tijdens dit evenement verschillende verrekijkers, spotting scopes en lenzen testen of een leuke wandeling of rondvaart maken! Tevens geniet u tijdens deze dag van aanbiedingen en kortingsacties op verschillende producten. Kortom, een dag die u niet wilt missen!

Praktische info | Video | Wandelingen en boottochtenLezingenAanbiedingenMerkenAmbassadeursLocatie

 

Praktische informatie

 • Datum: zondag 15 april 2018
 • Tijdstip: van 10:00 tot 16:00 uur
 • Locatie: Biesboschcentrum Dordrecht

U bent van harte welkom. De toegang is gratis!


Een korte impressie van vorig jaar

Activiteiten

Tijdens Kamera Express outdoor kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. Kies bijvoorbeeld voor één van de wandeltochten of maak een boottocht op de Sterling of één van de andere fluisterboten.   

Wandeltochten

Griendmuseumpad (5km)

Maak een wandeling onder leiding van een Biesboschgids over het Griendmuseumpad, aan de overkant van het Moldiep. Tijdens de wandeling in dit natuurgebied met een rijk verleden is er speciaal aandacht voor de griendhistorie. Tot in de jaren 50 van de 20e eeuw werkten en leefden hier griendwerkers, die een belangrijke rol in de Biesbosch hebben vervuld. Deze wandeling is ongeveer 5 kilometer (2.5 uur) en wordt begeleid door een deskundige gids. 

Reserveer nu een plekje voor één van de wandeltochten!

Wandeltocht Griendmuseumpad 11:00 - 13:30 uur

Wandeltocht Griendmuseumpad 13:30 - 16:00 uur

Hel- en Zuilespolder (2-3km)

Tijdens de wandeling wisselt het landschap voortdurend van weilanden, dijkjes, knotwilgen en riet, overgaand in bosgebied. De deskundige gids vertelt je wat de Biesbosch dit jaargetijde zo bijzonder maakt. Luister naar de kwetterende vogels en zie hoe de knoppen aan de bomen en de bloemen tevoorschijn komen. Deze wandeling is ongeveer 2 - 3 kilometer (1 á 1.5 uur).

Reserveer nu een plekje voor één van de wandeltochten!

Wandeltocht Hel- en Zuilespolder 10:30 - 12:00 uur

Wandeltocht Hel- en Zuilespolder 12:30 - 14:00 uur

Wandeltocht Hel- en Zuilespolder 14:30 - 16:00 uur

Boottochten

Rondje Hollandse Biesbosch (VOLGEBOEKT)

Vaar geruisloos met de Sterling, een open fluisterboot, door de prachtige natuur van de Biesbosch. Beleef de Biesbosch vanaf het water en vaar langs rijk begroeide oevers, smalle kreken en de griendkeet. Tijdens de rondvaarten leert u alles over het gebied en heeft u volop de gelegenheid om al het moois om u heen vast te leggen. Gedurende de dag worden er meerdere boottochten op de Sterling georganiseerd. Deze zullen begeleid worden door Canon (van 10:30 tot 12:00 uur) en Nikon (12:30 - 14:00 uur en 14:30 tot 16:00 uur)

Reserveer nu een plekje voor één van de boottochten!

Boottocht de Sterling 10:30 - 12:00 (vol)

Boottocht de Sterling 12:30 - 14:00 uur (vol)

Boottocht de Sterling 14:30 - 16:00 uur (vol)

Ga mee met één van de fluisterboten

Wilt u in alle rust ontspannen uitkijken over de rustgevende natuur? Ga dan mee met één van onze fluisterboten. Terwijl het veranderende landschap voorbij kabbelt, vertelt de schipper allerlei wetenswaardigheden over het natuurgebied van de Dordtse Biesbosch. De boottochten worden begeleid door Sony, Fujifilm of Kamera Express en zijn mogelijk op verschillende tijdstippen. 

Reserveer nu een plekje voor één van de wandeltochten!

Fluisterboot Geel met Sony

Fluisterboot Rood met Kamera Express

Fluisterboot Groen met Fujifilm

Fluisterboot Blauw met Kamera Express

Prijs boottochten

Om een plaats te reserveren voor een rondvaart vragen wij een reserveringsbedrag van € 5,-. Tijdens de rondvaart ontvangt u een cadeaubon ter waarde van € 10,- bij besteding vanaf €100,- Het reserveringsbedrag vragen wij om er zeker van te zijn dat de plaatsen gaan naar de mensen die er graag gebruik van willen maken.

Nóg meer activiteiten

Lezing macrofotografie met Frank Jordan

10:30 - 12:00 uur

In deze lezing vertelt natuur- en macrofotograaf Frank Jordan u alles over macrofotografie. Er wordt aandacht besteed aan verschillende theorieën en de apparatuur en accessoires die u het beste kunt gebruiken bij macrofotografie. Tevens vertelt Frank hoe hij te werk gaat en geeft hij praktische tips voor de beste macrofoto's.

Schrijf u hier in

Lezing NiSi filters door Michel Lucas

12:30 - 14:00 uur

Heeft u altijd al meer willen weten over NiSi filters? Volg dan de lezing van natuurfotograaf Michel Lucas. Tijdens het Kamera Express outdoor event geeft hij een lezing over landschapsfotografie met NiSi filters. Hij vertelt u o.a. meer over het gebruik van deze filters en geeft tips hoe u de mooiste landschapsfoto's maakt. 

Schrijf u hier in

Wandeltocht Gustav Kiburg Sony RX10

11:00 - 13:00 uur

Tijdens het Kamera Express outdoor event verschillende zal Gustav een wandeltocht begeleiden waarbij u kennis kunt maken met de Sony RX10 camera's. U krijgt bij deze wandeling een RX10 mark III of RX10 mark IV te leen, zodat u de camera direct uit kunt proberen in de prachtige omgeving van de Dordtse Biebosch.

Schrijf u hier in

Aanbiedingen

Natuurlijk zijn er tijdens het Kamera Express outdoor event allerlei anbiedingen voor u geselecteerd.  Met kortingen tot wel 50% op verrekijkers, objectieven, tassen, filters en andere accessoires is dit hét moment om uw aankoop te doen. Deze kortingen zijn uiteraard ook geldig in al onze 16 winkels. Klik op de afbeelding hieronder voor een compleet overzicht van de acties. 

 

Aanwezige merken en ambassadeurs

Een overzicht van de merken die aanwezig zullen zijn tijdens Kamera Express outdoor:

 • Bushnell
 • Bynolyt
 • Buteo
 • Canon
 • Fotoreisspecialist
 • Fujifilm
 • Gitzo
 • Hoya
 • Jobu
 • Kenko
 • Leica
 • Mindshift
 • Nikon
 • NiSi
 • Ricoh/Pentax
 • Sigma
 • Sirui
 • Sony
 • Stealth Gear
 • Steiner
 • Swarovski
 • Tamron
 • Vanguard
 • Vortex
 • Zeiss


Merkambassadeurs 

Gustav Kiburg (Sony)

Gustav Kiburg fotografeert al meer dan 25 jaar en reist door heel Europa op zoek naar de mooiste plekjes. Gustav vindt het belangrijk dat zijn foto's kloppen. Het licht, de kleuren, de scherpte en de pose van het dier, hij is pas tevreden als alles samenkomt. Gustav zal tijdens het Kamera Express outdoor event verschillende wandeltochten begeleiden waarbij u kennis kunt maken met de Sony RX10 camera's.  

Steven Ruiter (Canon)

Natuurfotograaf Steven Ruiter werd in 1978 ontdekt door Paul Huf en houdt zich sinds 1983 serieus bezig met natuurfotografie. Het werk van Steven wordt regelmatig gepubliceerd in binnen- en buitenlandse tijdschriften en boeken. Tijdens het Kamera Express outdoor event zal hij een boottocht op de Sterling begeleiden. 

Pedro Brugge en Peter Grobben (Swarovski) 

Peter Grobben is Swarovski productspecialist en zal de gehele dag aanwezig zijn om al uw vragen over Swarovski verrekijkers te beantwoorden. Bij Peter Grobben kunt u terecht voor alles op het gebied van digiscoping. 


Locatie en bereikbaarheid

Kamera Express outdoor vindt plaats bij het Biesbosch Centrum Dordrecht. U vindt deze locatie op Baanhoekweg 53, 3313 LP te Dordrecht. De locatie is op verschillende manieren te bereiken. U kunt er komen met het OV, de boot (Waterbus), de fiets of de auto. Hieronder staat per vervoermiddel beschreven hoe u bij het Biesboscentrum Dordrecht komt. 

Met het OV

Biesboschcentrum Dordrecht is te bereiken met de buslijn van Arriva. Kijk voor actuele informatie en reistijden op www.9292ov.nl of neem contact op met OV Reisinformatie 0900 – 9292 (€ 0,70 per minuut). Of neem contact op met de Arriva Belbus. Deze dient u wel van te voren te reserveren via telefoonnummer 0900-1961 (€ 0,10 per minuut). 

Met de Waterbus

Vanaf de Merwekade in Dordrecht en vanaf het Middeldiep in Sliedrecht vaart elk uur een waterbus naar de Hollandse Biesbosch. Fietsen mogen gratis mee. Vanaf de steiger van halte Hollandse Biesbosch is het ongeveer 800 meter naar de locatie. Volg de wegwijzers voor de kortste wandelroute over een verhard pad. Zie voor de vertrektijden www.waterbus.nl.

Met de fiets

Volg vanuit het centrum van Dordrecht of Sliedrecht of vanaf de Moerdijkbrug de rood/witte fietsborden van de ANWB richting Hollandse Biesbosch of neem vanaf deze plaatsen de Waterbus. U kunt ook de bordjes van de fietsroute volgen naar het Biesboschcentrum (knooppunt 80). Bij Biesboschcentrum Dordrecht is plaats voor 150 fietsen.

Met de auto

Neem op de A15 of de A16 afslag Dordrecht (N3). Op de N3 neemt u afslag Hollandse Biesbosch. Ga onderaan de afslag bij de stoplichten rechtsaf de Baanhoekweg op. Na 4km begint de Hollandse Biesbosch. Vanaf daar kunt u de borden volgen naar Biesboschcentrum Dordrecht. Op het terrein is voldoende (gratis) parkeergelegenheid beschikbaar.

Terug naar de overzichtspagina