Aan de slag met landschapsfotografie?

Neem deel aan een van deze activiteiten!

Heeft u altijd al meer willen weten over landschapsfotografie en wilt u dit op een toegankelijke manier leren? Kom dan naar één van onze activiteiten. Volg bijvoorbeeld een lezing landschapsfotografie met Bas Meelker of ga mee de Biesbosch in met natuurfotograaf Marco de Paauw. Liever wat langer weg? Ga dan mee naar het prachtige waddeneiland Terschelling. In samenwerking met de Fotoreisspecialist organiseren we een masterclass landschapsfotografie waar u alles leert over het fotograferen van het diverse duin- en kustgebied.

Volg een lezing landschapsfotografie van Bas Meelker

Heeft u altijd al meer willen weten over landschapsfotografie en wilt u dit leren van een bekende landschapsfotograaf? Kom dan donderdagavond 20 september naar de lezing landschapsfotografie waar niemand minder dan Bas Meelker u alles vertelt over zijn werk en werkwijze. Bas is een van Nederlands bekendste landschapsfotografen. Naast zijn fotografie houdt hij zich bezig met workshops en lezingen en heeft hij meegewerkt aan TV-programma's als 'Binnenstebuiten' en 'Het Perfecte Plaatje'. Wilt u genieten van de verhalen achter de foto's van Bas, meer leren over technieken die hij gebruikt of te weten komen met welke apparatuur hij die mooie plaatjes schiet? Maak dan gebruik van deze unieke kans en schrijf u in!

Over Bas Meelker

Bas Meelker (1972) is geboren in Groningen en bracht het grootste deel van zijn leven door in het noorden van Nederland. Wonen in dit vlakke, open landschap, omringd door enkele van de mooiste natuurgebieden van Nederland, legde de basis voor zijn passie voor natuur en landschappen. In 2002 pakte hij zijn eerste camera en ontdekte hij de wereld van fotografie. Bas begon als allround natuurfotograaf en specialiseerde zich daarna in landschapsfotografie. “Landschapsfotografie is heel breed: natuurlijke landschappen, culturele landschappen, stedelijke landschappen. Ik vind ze eigenlijk allemaal even uitdagend. Ik ben vaak op zoek naar de eenvoud en rust in een landschap, of dit nu een natuurlijk landschap is of een druk stedelijk landschap.” Bas voelt zich aangetrokken tot kleur en licht. “Ik houd van weidse landschappen waar het licht het landschap even écht indrukwekkend maakt.” De foto’s van Bas Meelker zijn bovendien te herkennen aan de compositie:

“Mijn foto’s hebben over het algemeen hele krachtige composities, daar kies ik mijn locaties ook echt op uit”.

Bij landschapsfotografie komt meer kijken dan alleen foto’s maken. Bas vertelt dat hij zichzelf soms meer ziet als weerman dan als fotograaf. “Wij werken buiten en de impact van de foto wordt voor een groot gedeelte –bij mij in ieder geval– bepaald door het licht. Licht is onderdeel van het weer. Als ik veel van het licht weet dan kan ik ervoor zorgen dat ik op het goede tijdstip op de goede plek ben.” Bas neemt zelden of nooit flitsers in het veld en maakt puur en alleen gebruik van natuurlijk licht.

Wat komt er aan bod tijdens de lezing?

Tijdens de lezing zal Bas u meer vertellen over zijn werk als landschapsfotograaf. Hij gaat dieper in op hoe u nu precies een goede landschapsfoto maakt, maar ook wat erbij komt kijken op het gebied van voorbereiding. Verder besteedt hij aandacht aan de apparatuur die hij gebruikt. Wat neemt een landschapsfotograaf allemaal mee als hij het veld in gaat? In deze lezing komt u erachter! Daarnaast deelt Bas allerlei handige tips. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van een mooie compositie, maar ook over het kiezen van de juiste locatie. Natuurlijk zal de lezing ondersteund worden met beeldmateriaal dat Bas door de jaren heen gemaakt heeft.

Inschrijven


Ga mee de Biesbosch in met natuurfotograaf Marco de Paauw 

In deze workshop gaat u op een persoonlijke en ontspannen manier de flora en fauna en het panoramisch landschap van de Biesbosch zo mooi mogelijk in beeld te brengen onder begeleiding van fotograaf Marco de Paauw. 

Tijdens deze workshop zal professioneel natuurfotograaf Marco de Paauw u met zijn eigen boot meenemen in zijn achtertuin de Brabantse Biesbosch. Marco is geboren en getogen in dit gebied, dus hij kent het als geen ander. Hij zal u op de mooiste plekken brengen en de geheimen van dit gebied onthullen. Het meeste van de workshop wordt per boot afgelegd. De Brabantse Biesbosch is tenslotte het beste te ontdekken vanaf het water. Marco vaart met zijn eigen boot en kan hierdoor op plaatsen komen die voor velen niet bereikbaar zijn. Dit zal u dan ook de mogelijkheid geven om schitterende landschapsfoto’s te maken.

De Biesbosch is bovendien een getijdengebied, er bestaat dus nog eb en vloed. Het programma zal hier op aangepast worden. Zo is geen enkele workshop hetzelfde!

Inschrijven


Volg een masterclass landschapsfotografie op Terschelling

Ga op fotografische ontdekkingstocht op één van de mooiste Waddeneilanden van Nederland. Terschelling bestaat voor bijna 80% uit natuurlijk duinlandschap en biedt de landschapsfotograaf letterlijk een zee aan afwisselende landschappen. Dynamische wolkenluchten, duingebied, eindeloze vergezichten op de breedste zandstranden van Nederland, natuurreservaat de Boschplaat en natuurlijk werelderfgoed gebied de Waddenzee. Deze prachtige locaties laten we allemaal samenkomen in deze bijzondere masterclass landschapsfotografie op Terschelling.

Aan de hand van een professioneel fotograaf en Terschelling kenner verplaatsen we ons op het eiland per gehuurde fiets. De oneindige variatie van het duin- en kustgebied lenen zich er uitstekend voor om meerdere keren dezelfde locaties te bezoeken. We gaan op zoek naar compositie en licht. We gaan dieper in op het samenspel tussen deze twee componenten in de landschapsfotografie. Hoe ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De combinatie van water en strand leent zich uitstekend voor het creatief toepassen van lange sluitertijden m.b.v. filters. We gaan tijdens deze masterclass leren om het effect van het vervagen van het water functioneel toe te passen, en op die manier dynamiek in de foto te brengen.

Inschrijven

Terug naar de overzichtspagina