Fotowedstrijd macrofotografie

Om het macroseizoen in te luiden organiseert FOKA in samenwerking met Canon binnen het lentethema een fotowedstrijd macrofotografie. Heeft u zelf een mooie macrofoto gemaakt? Twijfel dan niet langer en stuur 'm in. Om u wat extra inspiratie te bieden, hebben we een aantal foto's van natuur- en macrofotograaf Leon Baas toegevoegd. Als u de fotowedstrijd wint, maakt u namelijk kans op een workshop met Leon Baas.

Win een workshop creatieve macrofotografie van Leon Baas!

De beste foto's winnen een workshop macrofotografie met Leon Baas. Deze zal plaatsvinden in een klein, maar prachtig natuurgebied vlakbij het plaatsje Buren in de Betuwe. Dit gebied staat bekend om de grote diversiteit aan insecten en planten. Tijdens de workshop leert u in korte tijd meer over belichtingstechnieken, compositie, flitstechnieken en nog veel meer. Er wordt net zo lang gewerkt aan beeldopbouw totdat het perfecte plaatje bereikt is. We maken gebruik van natuurlijk licht, maar zullen ook aan de slag gaan met flitslicht. Voor deze workshop moet u vroeg uit de veren: hij begint namelijk al om 6:00 uur en zal eindigen om 12:30 uur.

 Wie is Leon Baas?

Leon Baas is een Nederlandse natuurfotograaf die een grote passie heeft voor insecten en andere kleine dieren. Leon is altijd op zoek naar nieuwe manieren om insecten in hun leefwereld te fotograferen. In de loop der jaren heeft hij een unieke stijl van macrofotografie ontwikkeld. Deze wordt vaak onmiddelijk herkend. De foto's van Leon zijn gepubliceerd in tijdschriften als BBC wildlifemagazine en National Geograpic en werden bovendien gebruikt voor reclamecampagnes van Canon Nederland en het insecten themapark Micropolis in Frankrijk. 


Doe mee!

Let op: dit betreft een fotowedstrijd met een juryprijs. Er kan niet gestemd worden. U kunt uw foto's inzenden t/m zondag 29 april. Begin mei maken wij de winnaar bekend via Facebook.

 

 

Terug naar de overzichtspagina