FOKA maandthema's

Iedere maand staat bij FOKA in het teken van een bepaald thema in de foto- of videografie. Op deze themapagina's is allerlei handige informatie te vinden waarmee we u op weg helpen bij het fotograferen van onderwerpen als studiofotografie, sportfotografie of het vastleggen van dieren. Hieronder volgt een overzicht van de maandthema's van 2018 tot nu toe. 

Winter 

Tijdens de winter is er voldoende te fotograferen. Op de winterpagina hebben we daarom allerlei handige informatie en tips voor u verzameld. Denk aan fotograferen in de sneeuw en tijdens de wintersport, maar ook locaties en tips over hoe u uw apparatuur beschermt tegen de kou. 

Bekijk de themapagina
winter

Studio

Met studiofotografie kunt u alle kanten op. FOKA neemt u mee de studio in en heeft allerlei handige informatie voor u verzameld. Denk aan een studio keuzehulp, een ABC met de belangrijkste studiotermen, musthaves en praktische tips voor als u aan de slag gaat in de studio.

Bekijk de themapagina
studiofotografie

Dieren

Er zijn dieren in alle soorten en maten, wat vraagt om verschillende technieken om ze vast te leggen. Op deze pagina vindt u daarom handige tips om de mooiste dierenfoto's te maken. Ook hebben we een overzicht met fotogenieke locaties toegevoegd, evenals musthaves.

Bekijk de themapagina
dierenfotografie

Lente 

Denk aan typische lentebloemen als narcissen, sneeuwklokjes en bloesem, maar ook pasgeboren dieren en de eerste zonnige dagen. Een perfect seizoen om eropuit te gaan met uw camera. Op deze pagina hebben we daarom allerlei handige tips en informatie voor u verzameld. 

Bekijk de themapagina
lente

Sport en actie 

Er zijn allerlei soorten sporten, wat vraagt om verschillende technieken en apparatuur om deze vast te leggen. Op de actiepagina vindt u daarom niet alleen handige tips voor het maken van mooie sport- en actiefoto's, maar ook een overzicht met musthaves. 

Bekijk de themapagina
sport- en actie

Video 

Met een DSLR, systeem- of compactcamera kunt u veel meer dan alleen fotograferen. Ook het maken van video’s wordt steeds vaker gedaan met een van deze camera’s. Wilt u meer uit uw foto- of videocamera halen? Bekijk dan de actiepagina met tips, musthaves en reviews.

Bekijk de themapagina
video