Nature Talks en Kamera Express bundelen krachten

Samenwerking tilt natuurfotografie naar een hoger niveau

Op 10 en 11 november 2018 is het weer tijd voor het Nature Talks Photo Festival. Dit jaar is Kamera Express trotse partner van dit festival en zal het gehele weekend aanwezig zijn op de natuurfotografiebeurs waar u profiteert van allerlei speciale beursaanbiedingen. Kamera Express is blij met het partnership. “We zien een sterke toename van natuurfotografen in ons klantenbestand. Daarom willen we onze specialistische kennis graag inzetten voor de ontwikkeling van natuurfotografie. Nature Talks sluit goed aan bij onze visie en is daarom een waardevolle partner.”

Over Nature Talks | Programma'sActiviteiten Photo FestivalFotowedstrijd: Nature Photographer of the Year


Over Nature Talks

Nature Talks is een netwerkorganisatie die duizenden mensen via natuurfotografie dichter bij de natuur én elkaar brengt. Ze richten zich op fotografie, workshops en fotoreizen voor een klein team van Nederlandse en internationale fotografen op elk niveau. Daarnaast organiseren zij een jaarlijks terugkerend fotofestival dat volledig in het teken staat van natuurfotografie. Tijdens dit festival kunt u diverse inspirerende lezingen of masterclasses volgen en natuurlijk de natuurfotografiebeurs bezoeken. 

Nature talks vindt het belangrijk dat ze iets terugdoen voor de natuur. Daarom werken zij samen met allerlei natuurbeschermingsorganisaties in zowel Nederland als Vlaanderen en ondersteunt tevens lokale projecten. Het doel? Natuurfotografen inspireren, ondersteuen, ontzorgen en meenenem naar de mooiste natuurgebieden met de beste begeleiding.


Programma's Nature Talks Photo Festival

Het Nature Talks Photo Festival bestaat uit een hoofdprogramma en een basisprogramma. Met beide programma’s kunt u een hele dag of weekend genieten van indrukwekende natuurfotografie en natuurfilms. Zo zijn er lezingen van top natuurfotografen, is er een vlinderzaal, een fotografie beursvloer van 2000m2 en worden er verschillende seminars gegeven. Kortom, er is voor elk wat wils! Kies snel het meest passende ticket en stel je eigen programma samen, en maak van Nature Talks uw eigen inspirerende natuurfestival. En als u bij uw bestelling de kortingscode kameraexpresstalks-2018 invult, krijgt u 10% korting op uw kaartje! 

Meer informatie over de verschillende programma's


Een greep uit de activiteiten tijdens het Nature Talks Photo Festival

 • Meer dan 25 lezingen per dag door nationale en internationale natuurfotografen
 • De filmzaal met diverse natuurfilms
 • De Vlinderzaal met clinics, lezingen over vlinders en de mogelijkheid om vlinders of uw foto te determineren
 • De DuikenInBeeldzaal met clinics en lezingen over duiken en onderwaterfotografie
 • Stichting Deel de Natuur zaal met clinics en lezingen
 • De fotoexpositie met de winnaars van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year
 • 2000 m2 natuurfotografiebeurs: profiteer van beursaanbiedingen met tot wel 40% korting !
 • De prijsuitreiking van de Nature Photographer of the Year incl. de ‘Fred Hazelhoff Award’ (zaterdagavond 10 november)
 • De Marius van der Sandt stichting maakt de winnaars van de Marius vander Sandt 2018 bekend
 • Fotopresentaties van verschillende natuurfotoclubs
 • Productdemonstraties van diverse grote topmerken
 • Hét fotografencafé voor een gezellige borrel
 • Kinderen tot 15 jaar gratis entree: pak o.a. gezellig een natuurfilm in de bioscoop!

Bestel hier uw tickets voor het Photo Festival


Doe mee aan de fotowedstrijd 'Nature Photographer of the Year' 2018

Naast het Nature Talks Photo Festival wordt ook jaarlijks de fotowedstrijd 'Nature Photographer of the Year' georganiseerd. Tijdens deze fotowedstrijd kunnen zowel beginnende als gevorderde fotografen en professionals hun mooiste natuurfoto's insturen. Er zijn negen categorieën voor individuele beelden. Categorie C1 voor vogels, C2 voor zoogdieren, C3 voor andere dieren, C4 voor planten en paddenstoelen, C5 voor landschappen, C6 voor onderwaterfotografie, C7 voor nature art, C8 voor mens en natuur en C9 voor zwart-wit foto's. Daarnaast is er nog een categorie voor jeugdige fotografen met de leeftijd van 10 tot 17 jaar. Liever een portfolio inleveren? Dan kunt u meedoen met de Fred Hazelhoff Award, waarin u een serie van 8 tot 12 beelden kunt insturen. Belangrijk daarin is de samenhang van onderwerp of stijl van de fotograaf. 

Wat kunt u winnen?

Elke categoriewinnaar wint een geldbedrag van €500,-. Daarnaast wordt er een overall winnaar gekozen uit categorie 1 tot 9. Hij of zij mag zich 'Nature Photographer of the Year 2018' noemen en ontvangt tevens een geldbedrag van €2.500,-. Elke prijswinnaar krijgt bovendien een expositie op het Nature Talks Photo Festival en een fotoprint van Xpozer. De winnaar van de Fred Hazelhoff Award ontvangt een geldbedrag van €1.000,- en een bokaal. In de jeugdcategorie zijn er diverse productprijzen te winnen. De 1e prijs ontvangt een productprijs t.w.v. €250,- en de runner-up een productprijs t.w.v. €125,-. 

Wie de felbegeerde titel van 'Nature Photographer of the Year 2018' mag dragen, wordt bekend gemaakt tijdens het Nature Talks Photo Festival op zaterdag 10 november 2018 

Meer informatie over de fotowedstrijd