Bepaal zelf welke spiegelreflexcamera bij u past! 

Bij een spiegelreflexcamera wordt in de zoeker het beeld exact vastgelegd dat ook op het negatief of de beeldsensor wordt geplaatst, door het gebruik van een prisma/spiegel. Door de toevoeging van verwisselbare lenzen kan met deze manier van fotograferen onder verschillende omstandigheden een beeld worden vastgelegd. De camera’s zijn als body te verkrijgen, dan kunt u er zelf een lens bij zoeken. Of u kiest voor een set van body en lens die zorgvuldig zijn samengesteld.
Binnen de spiegelreflexcamera's van Nikon kunt u twee soorten onderscheiden, de DX-formaat camera's en de FX-formaat camera's. Dit heeft te maken met de sensorgrootte van de camera. 

FX-formaat camera's hebben een beeldsensor van ongeveer 36mm x 24mm groot. Dit wordt ook wel een full frame formaat genoemd. Een FX-formaat is even groot als het traditioneel fotobeeld van 35mm (35,9mm x 24mm). Het voordeel van een camera met FX-formaat is dat het een grotere gevoeligheid biedt en minder ruis in uw foto.
DX-formaat camera’s hebben een kleinere sensor dan de FX-formaat camera’s. De sensor van DX-formaat zijn ongeveer 24mm x 16mm groot. Deze camera’s zijn lichter en kleiner dan FX-formaat camera’s, maar bieden nog steeds erg hoge beeldkwaliteit.

 

Instapniveau 

Nikon D3400 (DX-formaat)

De D3400 is momenteel het nieuwste model van de beginnersserie van Nikon. De camera werkt zeer eenvoudig en beschikt over een interne guide die ervoor zorgt dat u alle kneepjes van het fotografievak kunt leren. Middels SnapBridge haalt u eenvoudig de beelden via Bluetooth van uw camera en kunt u gelijk uw foto’s delen met uw smartphone! De camera biedt u prachtige foto’s, ook wanneer u een beginnende fotograaf bent!

Bekijk hier!

Nikon D5600 (DX-formaat)

De Nikon D5600 is de opvolger van de Nikon D5300. De 5000-serie van Nikon gaat net even een stapje verder dan de 3000-serie. De camera beschikt over een kantelbaar touchscreen, waarmee u door op het scherm te drukken kunt scherpstellen op uw onderwerp. In het scherm zitten maar liefst 39 scherpstelpunten, waardoor u nauwkeurig kunt scherpstellen. Een camera eenvoudig in gebruik en om flink mee te spelen!

Bekijk hier!

 

Enthousiaste fotograaf 

Nikon D7500 (DX-formaat)

De Nikon D7500 is een semi-professionele camera voor de enthousiaste fotograaf en biedt extra creatieve mogelijkheden. De D7500 biedt dezelfde beeldkwaliteit als de D500, een professionele camera van DX-formaat. De D7500 biedt uitstekende prestaties in diverse omstandigheden en de camera is erg snel, waardoor hij geschikt is voor sport- en wildlifefotografie. Met de D7500 kunt u ook video’s maken in 4K Ultra HD-kwaliteit voor de meest prachtige beelden.

Bekijk hier!

Nikon D610 (FX-formaat)

De Nikon D610 is een krachtige en betaalbare full frame spiegelreflexcamera die is uitgerust met professionele technologieën en beeldkwaliteit die u alleen bij een FX-formaat geboden kan worden. Door de grote sensor kunt u scherpe foto’s maken in diverse situaties van belichting. Bovendien profiteert u van superieure scherpstelling dankzij het 39-punts autofocussysteem en kunt u met de timelapse-functie zeer creatieve beelden maken.

Bekijk hier!

 

Professioneel 

Nikon D500 (DX-formaat)

De D500 is een camera van DX-formaat, maar in gebruik een professionele camera. De camera beschikt dan ook niet over vooraf ingestelde scenes die u kunt gebruiken. De camera is geschikt voor fotografen, maar ook videografen door zijn 4K video-opname. Het autofocussysteem is zeer uitgebreid met 153 scherpstelpunten voor een nauwkeurige scherpstelling. De camera is stof- en weerbestendig voor het werken in zware omstandigheden.

Bekijk hier!

Nikon D850 (FX-formaat)

De Nikon D850 is de nieuwste full frame spiegelreflexcamera van Nikon en won de Camera GP 2018 ‘readers award’ en ‘editors award’. Deze camera biedt de perfecte combinatie van resolutie, snelheid en lichtgevoeligheid. Hij is uitgerust met een 45.7 megapixel back-illuminated CMOS sensor zonder low-pass filter en een EXPEED 5 beeldprocessor. Dit zorgt voor exceptionele scherpte en een uitzonderlijk dynamisch ISO-bereik.

Bekijk hier!

Nikon D5 (FX-formaat)

De Nikon D5 is een camera met een zeer krachtig vermogen. De camera heeft een 153-punts scherpstelsysteem en 99 kruissensoren, een grote buffer, touchscreen en het is mogelijk om 4K UHD video's te maken. Ook heeft de camera een krachtige buffer waarmee tot 200 NEF (RAW)- of grote JPEG-beelden vast kunnen worden gelegd in één snelle serie-opname. De EXPEED 5 processor garandeert een beeldkwaliteit die ongekend hoog is!

Bekijk hier!

Terug naar de overzichtspagina