De nieuwe Profoto B10!

Profoto heeft op 12 september de nieuwste telg uit de Off Camera Flash-serie aangekondigd: de Profoto B10. Met deze aankondiging laat Profoto zien dat ze blijven innoveren op het gebied van volledig uitgeruste flitssystemen. De B10 maakt deel uit van de OCF-familie, die begon met de compacte B2, verder ging met de volwaardige B1X monolight en recentelijk is uitgebreid met de A1 met hotshoe-aansluiting. De B10 combineert de beste eigenschappen van de voorgaande flitsers uit de serie in één kleine maar krachtige flitser. Zo is de B10 evenals de B1X een monolight en kunnen alle OCF Light Shapers ook gebruikt worden op de B10. 

 

Een groot licht in een kleine behuizing

Pre-order de Profoto B10!

 

Krachtige Li-Ion accu

De flitser maakt gebruik van een Li-Ion batterij als voeding. Hiermee kunt u tot 400 keer flitsen op volledig vermogen of heeft u 75 minuten aan volledig continulicht tot uw beschikking. Als de accu leeg is, kunt u deze opladen met behulp van de Battery Charger 3A. Hiermee is de batterij in slechts 90 minuten al volledig opgeladen. Dus zorg dat u altijd flitslicht bij u heeft met de Profoto B10!

Compatibel met de Air Remote TTL

Een van de meest opwindende kenmerken van de B10 is natuurlijk de TTL-technologie die gebruik maakt van het automatische flitsbelichtingssysteem van uw DSLR of mirrorless camera. De weg naar deze geweldige functie is de aankoop van een optionele draadloze radio Air Remote TTL controller die momenteel is gemaakt voor Nikon, Canon, Fujifilm, Olympus en Sony camera's. Deze hot-shoe-mounting controller heeft 8 kanalen en 3 groepen, waardoor de interferentie met andere nabijgelegen systemen en apparatuur minimaal is. Elke groep kan onafhankelijk van elkaar worden bestuurd, waardoor de vermogensverhoudingen voor TTL-systemen +/-2 EV kunnen worden aangepast en de handmatige bediening van negen stops kan worden uitgevoerd. De B10 en de Air Remote TTL ondersteunen ook High Speed Sync met sluitertijden van maar liefst 1/8000 seconden om de fotograaf volledige controle te geven over de achtergrondverlichting of om het gebruik van grote diafragma's voor creatief werk mogelijk te maken.

Profoto-app

De Profoto-app maakt het mogelijk om uw Profoto B10 op afstand aan te sturen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld het vermogen en de kleurtemperatuur in te stellen. Mochten er firmware-updates komen voor de Profoto B10, dan is deze te updaten via de app!

Combineer met talloze light shaping tools

De Profoto B10 is compatibel met de volledige reeks light shapers uit de OCF-serie en meer dan 120 andere lichtvormers van Profoto. Op deze manier kunt u iedere gewenste belichting creëren die u maar wilt. Maak de keuze uit paraplu’s, beautydishes, softboxen, snoots en grids in talloze soorten en maten!

Ook te gebruiken voor video

Bent u een Hybrid Shooter en schiet u foto’s en video’s? Dan is de Profoto B10 perfect voor u!
De Profoto B10 kan met een volle accu 75 minuten continulicht produceren en de helderheid en kleurtemperatuur zijn naar wens in te stellen. Ideaal voor het opnemen van bijvoorbeeld interviews.

 

 

Profoto B10 in gebruik

Hierboven ziet u enkele voorbeelden van de Profoto B10 in actie!

Profoto B10 zelf uitproberen?

Uiteraard wilt u deze fantastische flitser natuurlijk ook zelf uitproberen. Dat kan met het 'Try Before You Buy'-programma! Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over dit Test-programma en de beschikbaarheid van de Profoto B10. 

Contactgegevens klantenservice: