Retourneren

Bent u niet tevreden over het door uw gekochte product? Geen probleem! Binnen 14 dagen na ontvangst van uw gekochte product, kunt u het product retour sturen!

In het kader van de wet "Kopen op Afstand" heeft u als consument bij het doen van aankopen via internet recht op een 'Herroepingsrecht' van 14 dagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van redenen, waarbij u wel zelf de porto kosten voor het terugsturen moet betalen. U kunt hierbij:

 1. binnen 14 dagen na ontvangst zonder voorafgaande melding retourneren, of
 2. binnen 14 dagen na ontvangst u van de herroeping op de hoogte brengen (melding) en vervolgens binnen 14 dagen na die melding retourneren.

 
Voorwaarden retourzending artikelen

Het is van belang dat producten goed en dergelijk verpakt retour worden gestuurd. Wij vragen u om de producten te verpakken in - indien redelijkerwijs mogelijk - de oorspronkelijke verpakking inclusief de oorspronkelijke aankoopnota of een ander aankoopbewijs. Heeft u een combinatieaanbieding gekocht en wilt u deze of een gedeelte hiervan retourneren, hou er dan wel rekening mee dat u het zelfde bedrag terug krijgt als u er voor betaald heeft. 
U bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending, ons advies is dan ook om dit aangetekend te doen. Producten die beschadigd of gebruikt zijn komen niet voor ruiling of restitutie in aanmerking. Wanneer producten beschadigd/incompleet zijn, kunnen wij hiervoor geld in mindering brengen. Bij niet verkoopbaar is dat 100%. Let op: het retouren van grote producten kost ongeveer €49,-. Dit geldt voor alle tv’s boven de 48 inch of artikelen die groter zijn dan 1.75 m.

 

Niet alle artikelen kunnen geretourneerd worden

Onderstaande artikelen kunnen niet worden geruild of geretourneerd:

 • Software, games, cd's en dvd's waarvan de verzegeling is verbroken.
 • Artikelen die om hygiënische redenen niet geretourneerd kunnen worden indien de verzegeling verbroken is, zoals oordopjes en hoofdtelefoons.
 • Ingewisselde of ingevulde vouchers of tegoedbonnen die bij ons gekocht zijn.
 • Producten die speciaal voor u op maat zijn gemaakt (maatwerk).
 • Zakelijke bestellingen.

Voor onderstaande retouren wordt waardevermindering berekent die - indien onverkoopbaar - op kan lopen tot 100% van de aankoopwaarde:

 • Inktcartridges en papier waarvan de verpakking geopend is.
 • Ziggo smartcards waarvan de verpakking is geopend.
 • Drones die geactiveerd zijn (met het plaatsen van de propellers activeert u de drone).
 • Harde schrijven die in gebruik zijn genomen.
 • Producten in geopende blisterverpakking (zoals USB sticks, geheugenkaarten en accu's).

 

 
Waardevermindering

Het Herroepingsrecht geeft u de mogelijkheid het product 'op zicht' te hebben en het product te beoordelen, zoals u dit ook in de winkel zou kunnen. Voor het beoordelen van bijvoorbeeld drones of software is het niet nodig om de drone of software te registreren. Of bij harde schijven en andere opslagmedia is het niet noodzakelijk om het uit de verpakking te halen en te installeren om de werking te kunnen beoordelen. Als de harde schijf niet doet wat hij moet doen is er namelijk sprake van garantie (en niet van herroeping). Hierdoor kan bijvoorbeeld een registratie van het product alvorens het te retourneren of het in gebruik nemen van een harde schijf een waardevermindering opleveren, oplopend tot 100% van het aankoopbedrag.

 

Stappenplan retourzendingen

Wilt u gebruik maken van de retourregeling? Dan vragen wij u het op de volgende manier te doen. Zo kunnen wij de retourzending zo soepel en snel mogelijk afhandelen.

Geef bij de retourzending duidelijk aan wat er moet gebeuren (omruilen voor een ander artikel of aankoopbedrag crediteren). Als u het ontvangen artikel wilt omruilen voor een ander artikel, dan ontvangt u zo spoedig mogelijk een e-mailbericht van ons met verdere informatie. Wij ruilen het artikel om (indien voorradig) indien u dit wenst, of storten het aankoopbedrag (bij herroeping), inclusief de verzendkosten, zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 14 dagen na de melding dat u uw bestelling wilt retourneren, terug op uw rekening. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Gebruik hierbij ons Retourformulier.

U kunt ook gebruik maken van het Europese modelformulier voor herroeping. De kosten voor de retourzending zijn voor uw eigen rekening.

Retouradres

Wilt u uw aankoop retourneren? Dan kunt u het product opsturen naar het volgende retouradres:

FOKA Retail B.V.
T.a.v. Afdeling Retouren

Essebaan 55
2908 LJ Capelle aan den IJssel
E-mail: info@foka.nl