Sony; partner van vloggend Nederland

Vloggen is waanzinnig hip en wint nog dagelijks aan terrein. Sony is de partner van vloggend Nederland en biedt voor iedere vlogger een passend model om overal hoogwaardige content te maken.

Vloggers zijn niet meer weg te denken uit het sociale medialandschap. Sony biedt een scala camera’s die geschikt zijn om vlogs in hoge videokwaliteit vast te leggen. Van een professionele vlogcamera met hoogwaardige specificaties, zoals 4K video en Eye-autofocus tot een geweldige camera voor beginnende vloggers: we zitten een aantal van deze camera's voor je op een rij. Voor we dat doen, vertellen we graag meer over de geschiedenis van het vloggen.

Geschiedenis van het vloggen in een vogelvlucht

Een vlog kan goed worden vergeleken met een persoonlijk dagboek in de vorm van video. Deze video wordt gedeeld, vaak naar een zo breed mogelijk publiek. Vloggen kan voor individuen zijn, denk aan vlogger Enzo Knol die zijn leven met ons deelt. Anderzijds zijn er veel bedrijven die vloggen om zo het publiek mee te nemen en meer binding te creëren. Dit alles is in opkomst gekomen sinds het door de toenemende snelheid van computers en internet mogelijk is om videobestanden te verspreiden via internet. Hoe begon dat precies? 

  • Vloggen is omstreeks 2002 begonnen in New York met experimentele vlogs. In de herfst van 2004 publiceerde The New York Times een artikel over vloggen.
  • In 2002 begon de Nederlandse filmmaker Luuk Bouwman met zijn vlog tropisms.org. In 2004 noemde The Guardian hem de ‘vaandeldrager van de nieuwste internettrend: vloggen’
  • Eind 2007 introduceerde Mefeedia als eerste een aggregator met vlogadresboek
  • In januari 2005 werd de eerste videoblogconferentie gehouden in New York en introduceerde FireAnt de eerste desktop-aggregator. In februari 2005 werd Freevlog opgericht, dat vervolgens een stapsgewijze instructie verspreidde over het gratis opzetten van videoblogs. In november 2006 besteedde de Nederlandse televisiezender RTL 4 aandacht aan het vloggen in een nieuwsuitzending. Op dat moment waren er in Nederland veertien vloggers

De ultieme vlogcamera: RX100VA

Voor vloggers die op zoek zijn naar een compacte camera die overal mee naar toe kan, is de RX100 serie een uitkomst. In combinatie met de lichte vlogstick maak je de ultieme selfies en stabiele opnamen. Deze professionele vlogcamera bezit een aantal specificaties die onmisbaar zijn voor vloggers, zoals Enzo Knol, Monica Geuze en Nienke Plas. Enzo Knol maakt op reis gebruik van de RX100VA en voor het serieuzere werk de Sony A7S Mark II. De RX100VA is uitgerust met een autofocusfunctie voor gezichtsherkenning, waardoor het gezicht van de vlogger altijd scherp blijft tijdens het filmen en de camera niet focust op objecten in de achtergrond. Hierdoor maakt u de mooiste vlogs in hoogwaardige kwaliteit. 

Vloggen wordt nog gemakkelijker gemaakt door de SteadyShot beeldstabilisatietechnologie. Deze eigenschap zorgt ervoor dat eventuele bewegingen tijdens het filmen perfect onder controle worden gehouden. Daarnaast heeft de camera een LCD-scherm met Touch Focus en Touch Pad AF om de gewenste focuspunten aan te geven en de camera eenvoudig te bedienen. De camera is uitgerust met een 1.0-inch 20,1MP Exmor RS CMOS gestapelde beeldsensor met DRAM chip. Tevens is de camera voorzien van een krachtige nieuwe BIONZ X beeldverwerker. Die componenten werken allemaal samen om de verwerksnelheid te maximaliseren, waardoor de videokwaliteit optimaal over het gehele bereik van de 24-70mm F1.8-F2.8.

Dit prachtexemplaar is verder uitgerust met een snel en hybride autofocussysteem waardoor de camera slechts 0,03 seconden nodig heeft om scherp te stellen. Tevens is dit model voorzien van ‘focal-plane’ fase-detectie met 315 AF-punten met 65% dekking van het beeld. De gemaakte video’s kunnen in een handomdraai gedeeld worden via wifi en NFC met een smartphone, zodat deze direct gepost kunnen worden.

Kortom, de Sony Cybershot RX100VA is een perfecte en compacte camera om mee te vloggen, dankzij de hoogwaardige videokwaliteit en het kantelbare scherm. Uiteraard zijn er camera's met betere specificaties om alles uit uw vlogs te halen. Liever het vloggen naar dat hogere level tillen? Kijk dan naar de Sony A7 Mark II, een Full Frama camera met fantastische videofuncties.

De ideale vlogcamera voor beginners en semi-professionals: DSC-HX99

Naast de Sony Cybershot RX100VA en Sony A7 Mark II heeft Sony ook de Sony Cybershot DSC-HX99 als pareltje in het assortiment. Deze compacte camera is zeer geschikt voor het produceren van vlogs. Dankzij het tot 180 graden kantelbare LCD-scherm en hoogwaardige videofuncties is het kinderspel om vlogs te maken. De goede autofocus van deze camera garandeert dat de beelden tijdens het vloggen altijd scherp zijn. Dit allemaal dankzij een Fast Intelligent AF-snelheid van slechts 0,09 seconden, een verbeterde BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor en front-end LSI. Videodetails worden hierdoor optimaal verwerkt. De camera kan zelfs video's in slow motion opnemen in 120 fps.

Tevens is een LCD-scherm met Touch Focus / Touch Pad AF geïntegreerd en is de camera uitgerust met een XGA OLED Tru-Finder. Dit biedt levensechte voorbeeldweergaven en afspeelfunctionaliteiten. Om uw beelden snel te kunnen verwerken, is de camera via de PlayMemories Mobile-app aan te sturen vanaf een smart device. Kortom: een uitstekende camera voor vloggers die op zoek zijn een camera voor hoogwaardige vlogs.

Features on, met de DSC-HX90V

Net als de RX100VA en DSC-HX99 kan de HX90V gebruikt worden voor vloggen door het kantelbare scherm en de videokwaliteit. Deze camera is perfect om in te zetten als beginnende vlogger die de meer professionele RX100 of HX99 (nog) niet nodig heeft. Deze camera is uitgerust met een ZEISS objectief, 30x zoom, een 18,2 MP sensor, een BIONZ X-beeldprocessor; Full HD-video; Fast Intelligent autofocus en SteadyShot beeldstabilisatie. De HX90V beschikt over een OLED TruFinder elektronische zoeker waardoor de vlogger live kan meekijken naar de opname. Daarnaast heeft de HX90 een manual ring om de toegewezen instellingen eenvoudig te wijzigen tijdens de videoproductie.

De HX90V heeft met een zoombereik van 720mm een hoog zoombereik van hoge kwaliteit. Voor het koppelen van locatiegegevens heeft de HX90V een ingebouwd GPS systeem. Net als de RX100V en HX99 kunnen video’s snel gedeeld worden met een smartphone via Wi-Fi en NFC.

Let's start vlogging met de DSC-WX500

De beginnende vlogger zit gebakken met de Sony Cybershot DSC-WX500. Net als de HX90VA is deze camera uitgerust met een ZEISS VariaSonnar T-objectief, 30x zoom, een 18,2 MP sensor, BIONZ X-beeldprocessor; Full HD-video; SteadyShot beeldstabilisatie, en een kantelbaar LCD-scherm. Deze camera van Sony is uiterst geschikt voor de beginnende vloggers. Dankzij de snelle autofocus is het gemakkelijk en snel in beeld brengen van een onderwerp kinderspel. Op het hoogwaardige beeldscherm kunnen de beelden die gefilmd worden in hoge kwaliteit bekeken worden. Net als de RX100V en de HX90VA kunnen foto’s en video’s in een keer gedeeld worden via wifi en NFC met een smartphone. Perfect om direct een nieuwe vlog te uploaden op YouTube!

Geschikte Sony camera's om mee te vloggen

Naast de bovengenoemde prachtexemplaren zijn er natuurlijk nog meer Sony compact camera's die uiterst geschikt zijn om mee te vloggen. Welke dat precies zijn, leest u hieronder.

Sony DSC-RX100 Mark III

De Sony Cybershot DSC-RX100 Mark III is een geavanceerde point-and-shoot compact camera die beschikt over een kantelbaar LCD-display. Deze camera schiet beelden in prachtige kwaliteit en is hierdoor zeer geschikt om te vloggen. Focus op wat u belangrijk vindt.

Bekijk hier!
Sony Cybershot DSC-RX100 Mark IV

De Sony Cybershot DSC-RX100 Mark IV is een veelzijdige compact camera met een Exmor RS CMOS-sensor om hoge resolutie beelden en 4K-video’s te produceren. Maak professionele video’s tot 100 Mbps of Slow Motion beelden tot 4 keer trager.

Bekijk hier!
Sony Cybershot DSC-RX100 Mark VA

De Sony Cybershot DSC-RX100 Mark VA is het pareltje onder de compact camera’s van Sony. Dankzij de Anti Distortion Shutter kunt u scherpe, kristalheldere beelden filmen met een wijd open diafragma van F/1.8. Een echte musthave!

Bekijk hier!
Sony Cybershot DSC-WX500

De Sony Cybershot DSC-WX500 is een krachtige compact camera met maar liefst 30x optische zoom. Deze camera zorgt voor scherpe beelden en heeft een kantelbaar LCD-display om zorgeloos te vloggen.

Bekijk hier!
Sony Cybershot DSC-HX90V

De Sony Cybershot DSC-HX90V is een krachtige compact camera met 18,2 Megapixel BSI Exmor R CMOS-sensor en maar liefst 30x optische zoomlens. Deze camera filmt in Full HD en beschikt over WiFi en GPS.

Bekijk hier!
Sony Cybershot DSC-HX95

De Sony Cybershot DSC-HX95 is de kleinste compact camera ter wereld! Neem de camera dus gerust mee met een zoombereik van 24-720mm. Film in 4K en maak de meest scherpe beelden dankzij Eye-tracking.

Bekijk hier!
Sony Cybershot DSC-HX99

De Sony Cybershot DSC-HX99 is samen met de HX95 de kleinste compact camera ter wereld! De camera heeft een zoombereik van 24-720mm en filmt in 4K zonder pixelbinning. Perfect voor de meest stabiele beelden, ook voor vlogs dankzij het kantelbare scherm.

Bekijk hier!
Sony A5100

De Sony A5100 is een snelle en veelzijdige systeemcamera met een hoge resolutie en uitgebreide videomogelijkheden. De camera is een compacte systeemcamera en makkelijk mee te nemen. Dankzij de APS-C sensor neemt de camera continu op met wel 6fps!

Bekijk hier!
Sony A6500

De Sony A6500 is een APS-C formaat systeemcamera met ’s werelds snelste scherpstelling, slechts 0,05 seconde. Vlog in 4K of Full HD met 100fps en Slow Motion optie. Stel enorm snel scherp en houd het beeld stabiel dankzij de 5-assige beeldstabilisatie.

Bekijk hier!
Sony A7S Mark II

De Sony A7S Mark II is een systeemcamera met fantastische kwaliteit om de mooiste video’s in 4K op 30fps te filmen. Het is een indrukwekkende camera met een 1300% dynamisch bereik voor high-end workflows. Dé perfecte camera om vloggen tot een hoger level te tillen.

Bekijk hier!
Sony A7 Mark III

De Sony A7 Mark III is een full frame systeemcamera die uiterst geschikt is voor de professionele foto- en videograaf. Vlogs naar een hoger level tillen? Denk dan zeker aan deze camera! Film in 4K resolutie met maar liefst 693 fasedetectiepunten voor nauwkeurig scherpstellen.

Bekijk hier!
Sony Cybershot DSC-RX10 III

De Sony Cybershot DSC-RX10 Mark III is een hoogwaardige compact camera met een Exmor RS CMOS sensor. Zeer hoge kwaliteit dankzij de back-illuminated als stacked technologie. Vlog in 4K met 30 frames per seconde en krijg een perfect en soepel beeld.

Bekijk hier!

Bekijk alles van Sony hier