Doe mee met de fotowedstrijd straatfotografie

In samenwerking met Fujifilm organiseert FOKA deze maand een fotowedstrijd straatfotografie. Dat betekent dat we op zoek zijn naar uw mooiste foto's uit het dagelijks leven op straat. Voor deze fotowedstrijd hebben wij straatfotograaf en Fujifilm ambassadeur Maarten van der Voorde gevraagd als jurylid. Hij zal de inzendingen bekijken en vervolgens een winnaar kiezen. Wat u kunt winnen? Dat leest u hieronder!

Doe mee!


Maak kans op een Fujifilm X-E3 met 23mm f/2.0 objectief

Bij deelname aan deze fotowedstrijd maakt u kans op een Fujifilm X-E3 systeemcamera met 23mm f/2.0 objectief t.w.v. €1.199,-. De X-E3 is een compacte systeemcamera die mede dankzij zijn onopvallende design perfect is voor straatfotografie. De 24.3 megapixel sensor wordt gecombineerd met de X Processor Pro, wat zorgt voor indrukwekkende beeldkwaliteit én snelle responstijd. Met het LCD-touchscreen kunt u bovendien gemakkelijk het scherpstelpunt kiezen en vervolgens een foto maken door op het scherm te drukken. Perfect als u even snel een 'snapshot' wilt maken op straat.

Bekijk de Fujifilm X-E3 systeemcamera met 23mm objectief

Video: op pad met Maarten van der Voorde

Maarten van der Voorde  is reportage- en documentairefotograaf. Hij gaat graag de straat op en maakt dan de mooiste foto’s. Wat hij zo leuk vindt aan straatfotografie is de diversiteit. “Je kunt er alle kanten mee op, er is niks vastgelegd.” Ook het contact met mensen omschrijft Maarten als een grote pré van straatfotografie. Als hij bezig is met het maken van straatfoto’s, vindt hij het leuk om contact met mensen te maken. Niet iedereen deelt die mening. “Sommige mensen zeggen dat je helemaal geen contact met mensen moet maken en dat je gewoon je foto moet maken. Mensen zijn slechts een onderdeel van je foto’s.” Maarten vindt interactie belangrijk en denkt dat de rode draad in zijn straatfoto’s juist het contact met die mensen is. Dat er mensen zijn die dat vloeken bij straatfotografie noemen neemt hij voor lief.

In onderstaande video is te zien hoe Maarten op pad gaat in het centrum van Rotterdam. Hij laat zien hoe hij te werk gaat tijdens een dagje straatfotografie en geeft allerlei handige tips.

 


Bekijk de foto's van Maarten van der Voorde, allen gemaakt met de Fujifilm X-E3


Doe mee!

Let op: dit betreft een fotowedstrijd met een juryprijs. Er kan niet gestemd worden. U kunt uw foto’s inzenden t/m vrijdag 31 augustus. De winnaar wordt in de eerste week van september bekend gemaakt via Facebook.

 
Terug naar de overzichtspagina