Duik de studio in met FOKA

Wilt u beginnen met studiofotografie? Dan bent u bij FOKA aan het goede adres. Wij organiseren diverse basis workshops studiofotografie waarin u de ins en outs van fotograferen in een studio ontdekt. Bent u meer gevorderd en wilt u leren van een professional? Volg dan de masterclass lightshaping, gegeven door Brendan de Clercq. Hieronder vindt u meer informatie over deze evenementen. 

Workshop studiofotografie basis

17 februari - 10:00 tot 12:30 uur - Superstore Rotterdam
3 maart - 10:00 tot 12:30 uur - Superstore Groningen 
10 maart - 10:00 tot 12:30 uur - Superstore Utrecht

Studiofotografie bestaat er in vele verschillende vormen. Denk hierbij aan Illustratiefotografie, Portretfotografie, Stillevens en Productfotografie. Soms is een eenvoudige egale achtergrond voldoende en andere gevallen is er een complexere oplossing vereist. We moeten rekening gehouden met de omgeving, het onderwerp en de sfeer. Een fotostudio in de woonkamer of een professionele studioruimte? Steeds meer fotografen ontdekken studiofotografie en voor sommige fotografen is het zelfs meer dan alleen een hobby. Wij laten u graag zien wat u nodig heeft om aan de slag te kunnen gaan en bespreken verschillende begrippen.

Schrijf u hier in!

Driedaagse masterclass met Toonen en Wientjens 

Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 februari - The New Photo School - Arnhem
Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 april - The New Photo School - Arnhem

In deze driedaagse masterclass komen de belangrijkste facetten van portret- en glamourfotografie aan bod. Ook leert u hoe u een stijlvol naaktportret kunt maken en wordt er aandacht besteed aan de nabewerking van de gemaakte foto's. Toonen en Wientjens geven een kijkje in hun wereld en laten zien hoe zij te werk gaan. Tijdens de masterclass wordt uitgebreid stilgestaan bij visagie, lichtmeting, interessante camerastandpunten en compositie. Heeft u vragen? Deze worden met alle liefde beantwoord. Natuurlijk gaat u ook zelf aan de slag! Zo komt u altijd met veel inspiratie én de mooiste platen thuis.

Schrijf u hier in!

Masterclass Lightshaping met Brendan de Clercq 

Zaterdag 24 februari - 10:00 tot 16:00 uur - Superstore Rotterdam

Tijdens deze masterclass portret- en fashionfotografie tilt u uw werk onder begeleiding van Brendan de Clercq naar een hoger niveau. Gedurende de masterclass vertelt Brendan over zijn eigen werk, gemaakt in de studio en op locatie. Daarnaast leert u werken met studioverlichting en lightshaping tools om ieder portret de juiste belichting te geven. De masterclass bestaat uit een stukje theorie en een flink deel praktijk. Gedurende het praktijkdeel gaat u aan de slag met het fotograferen van een model onder begeleiding van Brendan, terwijl hij tips en groepsopdrachten geeft waarin u de theorie toe kunt passen. Aan het eind worden gemaakte foto's besproken en is er een uitgebreide mogelijkheid voor vragen.

Schrijf u hier in!

Masterclass portret busines met Toonen en Wientjens

Vrijdag 16 en zaterdag 17 maart - The New Photo School - Arnhem

Heeft u altijd al willen weten hoe u een mooi zakelijk portret maakt? Dan is deze masterclass iets voor u! Niet alleen voor foto’s op een corporate website, ook als professionele foto voor op uw LinkedIn account kan een zakelijk portret van ongekende waarde zijn. In deze masterclass laten Toonen en Wientjens u de uitgebreide mogelijkheden van het maken van een zakelijk portret zien. Natuurlijk wordt er uitgelegd hoe u deze portretten maakt, maar er wordt ook aandacht besteed aan de voorbereiding. Wat gebeurt er voordat u uiteindelijk op die knop drukt? Make-up en styling zijn daarbij belangrijk, maar ook de achtergrond, het licht, de houding en de expressie van een foto spelen een belangrijke rol.

Schrijf u hier in!

Terug naar de overzichtspagina