Doe mee met de Profoto fotowedstrijd low-key!

Kamera Express en FOKA organiseren in samenwerking met Profoto een fotowedstrijd met het thema low-key.
Let op: deze fotowedstrijd is ten einde. U kunt helaas geen foto's meer inzenden.
 
Over Profoto
Profoto heeft een passie voor uitmuntende lichtvorming en wordt niet voor niks 'the light shaping company' genoemd. Dit begon zo'n 50 jaar geleden, toen oprichters Conny Dufgran en Eckhard Heine besloten om de allerbeste flitser te maken voor de allerbeste fotografen. Vandaag de dag wil Profoto deze norm niet alleen aanhouden, maar zelfs overtreffen. Profoto ontwerpt en produceert o.a. flitsers van de hoogste kwaliteit, van veelzijdige on-camera flitsers en off-camera flitsers voor op locatie tot krachtige, onafhankelijke monolights en geavanceerde pro-accu's en flitskoppen voor in de studio. Daarnaast is Profoto wereldleider in lichtvormers. Ze hebben meer dan 150 lichtvormers in het assortiment, elk met zijn eigen speciale effect op het licht en de verdeling daarvan.
 

Wat is low-key fotografie?

Bij low-key fotografie overheersen donkere tonen het beeld. Een ander kenmerk van een low-key foto is het hoge contrast. Slechts een deel van de foto is verlicht, waardoor de rest van het beeld gedeeltelijk of volledig wegvalt in de donkere partijen. Low-key foto’s worden vaak omschreven als mysterieus en spannend.

Voorbeelden van low-key foto's:


De hoofdprijs

Als u deelneemt aan de fotowedstrijd low-key maakt u kans op een Profoto A1 flitser met softbounce t.w.v. €1159,-. 

 

Profoto A1

De Profoto A1 is in alles een echte Profoto flitser, maar dan in een kleiner formaat. De unieke ronde kop levert licht dat zowel natuurlijk als mooi is met een zachte, gladde afloop. De A1 is zeer eenvoudig in gebruik, met supersnelle recycle tijden en een batterij die lang meegaat. Zo hoeft u nooit meer een shot te missen. Of u nu onderweg bent, de A1 op uw camera gebruikt of juist vanuit de hand, deze flitser biedt overal indrukwekkende verlichting. Hij bevat een slimme, magnetische bevestiging voor drie speciale A1 Light Shaping Tools die u snel en gemakkelijk op en af kunt klikken; een Dome Diffuser, Wide Lens en Bounce Card. Deze kunnen bovendien gestapeld worden voor meer creatieve mogelijkheden. De Profoto A1 heeft ook een ingebouwde LED instellamp die het makkelijk maakt om het licht in te stellen en te zien hoe licht en schaduw vallen.

 

 

Profoto Soft Bounce voor A1

De Profoto Soft Bounce voor de A1 flitser is perfect voor het creëren van een zacht, subtiel licht. Dit is ideaal in situaties waar er geen oppervlak is om mee te reflecteren of wanneer u een meer directe look wilt dan bereikt kan worden door van een plafond te reflecteren. De Soft Bounce is gemakkelijk in gebruik, kan op de magnetische mount van de A1 worden geklikt en kan bovendien worden gebruikt in combinatie met andere A1 Light Shaping Tools. Dankzij het zacht en subtiele licht is de Soft Bounce ideaal voor het fotograferen van portretten. Hij is zeer licht van gewicht en vouwt automatisch uit, waardoor de Soft Bounce weinig ruimte inneemt en u hem makkelijk met u mee kunt nemen.

De winnende foto

Uit alle inzendingen is de foto van Ruud Modderkolk gekozen tot winnaar. De wedstrijd werd beoordeeld door fotograaf Brendan de Clercq.

"Pure kunst, waarbij uitstekend gebruik is gemaakt van het licht voro een low-key foto!" - Brendan de Clercq over de winnende foto 

 

Terug naar de overzichtspagina