De nieuwe Fujifilm X-T30!

Deze systeemcamera is in veel opzichten hetzelfde als zijn grote broer, de X-T3. Zo beschikt de X-T30 ook over een 26,1 megapixel X-Trans CMOS 4 sensor en een X-Processor 4 beeldprocessor. Maar daarnaast zijn er ook veranderingen aangebracht in bijvoorbeeld de videomogelijkheden, autofocussysteem, het ontwerp en filmsimulaties. Welke voordelen deze verbeterde eigenschappen hebben, laten we hieronder weten!

Vertrouwde eigenschappen | Autofocussyteem | Ingebouwde filmsimulaties | Nieuwe behuizing

 

Koop de Fujifilm X-T30 zwart nu! Koop de Fujifilm X-T30 zilver nu! Koop de Fujifilm X-T30 antraciet nu!

 

Eerste beelden Fujifilm X-T30

Bent u benieuwd hoe de Fujifilm X-T30 eruit ziet en welke mooie beelden u kunt maken met deze systeemcamera? Kijk dan naar onderstaande video.

Koop de Fujifilm X-T30 zwart nu! Koop de Fujifilm X-T30 zilver nu! Koop de Fujifilm X-T30 antraciet nu!

 

De verschillen en overeenkomsten met voorgaande versies

Hieronder laten we de verschillen en overeenkomsten zien tussen de Fujifilm X-T30 systeemcamera, zijn grote broer de X-T3 en zijn voorganger de X-T20.

 

Vertrouwde sensor, beeldprocessor en zoeker

Als gekeken wordt naar de sensor en processor van de X-T30 zien we herkenning. Zo beschikt de X-T30 over de vertrouwde 26.1 megapixels X-Trans CMOS 4 beeldsensor en X-Processor 4, met een snel autofocussysteem en dezelfde lage ISO-waarde (160) in het fotograferen in RAW. Zo kunt u nog sneller onderwerpen vastleggen in perfecte kwaliteit!

Ook de elektronische zoeker, met de 'sportzoeker modus' van de X-T3, is terug te vinden in deze camera. Zo kunt u de camera voorbereiden op onderwerpen die nog buiten het beeld vallen en vastleggen als zij later in beeld komen. Verder komt ook de 'Pre Shoot' functie terug, waarbij u bij het half indrukken van de sluiterknop al fotografeert. Nooit meer een shot missen dus!


Hetzelfde autofocussysteem met meer focus

Het autofocussysteem van de X-T30 is hetzelfde als van de X-T3, maar dan met nog meer mogelijkheden. Zo beschikt het autofocussysteem over een nog geavanceerdere autofocustracking, waarmee nog betere 'gezichts- en oogherkenning' mogelijk is. Zo kunt u bij het maken van een groepsfoto aangegeven op welk gezicht u wilt scherpstellen. Door een verbeterde meting van belichting van -0.5 naar -3EV zal dit in slechte lichtomstandigheden nog beter zijn. Door het selecteren van de functie 'scene herkenningssysteem' (Advanced SR Auto Mode), kiest de camera automatisch de beste instelling op basis van 58 verschillende voorinstellingen. Zo heeft u de beste beeldkwaliteit zonder dat u zich druk hoeft te maken om de camera-instellingen.

De X-T30 beschikt net als de X-T3 over een autofocussysteem dat over het gehele sensoroppervlak is uitgesmeerd. Zo kunt u met behulp van de verbeterde autofocus in combinatie met de verbeterde sensor nog sneller scherpstellen, vooral ook de onderwerpen die zich in de hoeken van de sensor bevinden.
De videofunctionaliteit is ook verbeterd ten opzichte van voorgaande modellen. Opnames kunnen nu gemaakt worden in 6K (6240x3510 pixels) en in 4K (3810x2160 pixels). 4K/30P video's worden opgenomen als 4:2:0 10-bit naar een SD geheugenkaart. F-Log opnames als 4:2:2 10-bit via beschikbare HDMI-uitgang.

 

Ingebouwde filmsimulaties voor creativiteit

De X-T30 systeemcamera beschikt net als zijn grote broer over 16 filmsimulaties, waarmee u helemaal los kunt gaan met uw creativiteit. De systeemcamera beschikt over onder andere de terugkerende modi 'Color Chrome Effect' en 'Monochroom Effect'. Met het 'Color Chrome Effect' ontstaan er rijpere en diepere kleuren in uw opnames. Het 'Monochroom Effect' is ideaal om de koude en warme tinten in uw zwart/wit opnames extra te benadrukken. Bij de X-T30 is de filmsimulatie 'ETERNA' toegevoegd voor een rijke kleurgradatie.

 

Nieuwe behuizing voor meer gemak

De Fujifilm X-T30 heeft enkele veranderingen ondergaan in de camerabehuizing om de fotograaf nog beter van dienst te kunnen zijn. Zo zijn de selectieknoppen vervangen door een joystick waardoor de camera eenvoudiger te bedienen is. Vooral als u een onderwerp wilt kaderen en scherpstellen. Ook het LCD-scherm is 1,3 millimeter slanker geworden en reageert nu veel sneller op de aanrakingen die u op het scherm doet. Door deze aanpassingen weegt de camera nog maar slechts 383 gram. Zo is hij prettiger vast te houden en te bedienen, zelfs met grote objectieven!

Kort samengevat

De X-T30 is een feest van herkenning. Op veel vlakken zien we dezelfde functionaliteiten als bij de X-T3, zoals de beeldsensor, beeldprocessor en het autofocussyteem. Verbeteringen zijn voornamelijk te vinden bij de 'gezicht- en oogherkenning', een nieuwe filmsimulatie en een compactere behuizing en bediening. Kortom, een verbeterde X-T3 maar dan in een compact formaat!

Koop de Fujifilm X-T30 zwart nu! Koop de Fujifilm X-T30 zilver nu! Koop de Fujifilm X-T30 antraciet nu!