De mooiste actiebeelden tijdens de wintersport 

Gaat u binnenkort op wintersport? Lees dan eerst onderstaande tips om het beste uit uw camera of actioncam te halen. Zo komt u gegarandeerd thuis met spectaculaire actiebeelden en kunt u uw wintersportvakantie opnieuw beleven. 

Kies voor slow motion

Veel actioncams hebben tegenwoordig een 4K resolutie. Dit zorgt voor scherpe beelden, maar vaak kijken we video nog niet in 4K terug. Wat erg interessant kan zijn bij het filmen van actiebeelden is een hoge framerate tegenover een hoge resolutie. Verschillende actioncams kunnen beelden opnemen met 120 of zelfs 240 beelden per seconde. Houd wel goed in de gaten dat een hoog aantal beelden per seconde ten koste gaat van de resolutie. Het is aan te raden om een minimale resolutie van 1080p of 720p aan te houden.

Gebruik een gimbal

Filmen tijdens de wintersport kan door alle actie snel schokkende beelden opleveren. Een gimbal zorgt ervoor dat de camera stabiel blijft. Het gebruik van een gimbal resulteert in vloeiende videobeelden zonder de ongewenste plotse bewegingen. Heeft u een GoPro Hero 5 of Hero 6? Dan kunt u gebruik maken van de GoPro Karma Grip! Maakt u beelden met uw smartphone? Kies dan voor een gimbal van Zhiyun, bijvoorbeeld de Zhiyun Smooth II. Tip: vergeet niet de interne beeldstabilistatie uit te zetten voor het mooiste resultaat. 

De juiste camera

Snelheid, actie en sneeuw wat kan er mis gaan? Een camera kan het in deze omstandigheden zwaar te verduren hebben. Niet iedere camera is gebouwd voor temperatuurwisselingen, vocht en schokken. Gelukkig zijn er wel een aantal modellen geschikt voor deze situaties! Denk bijvoorbeeld aan de Panasonic Lumix DMC FT-30Olympus Stylus Tough TG-5 of Nikon Coolpix W300. Deze camera's zijn allemaal vries-, water- en valbestendig. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken en kunt u naar hartelust beelden maken in de sneeuw. 

Neem een rugtas mee

Midden in de actie wilt u natuurlijk optimale bewegingsvrijheid, zodat u alles kan doen wat u wilt. Een compacte rugtas is dan de juiste keuze! Zo voorkomt u dat uw tas heen en weer slingert in de actie en kunt u niet uit balans raken! Om uw foto-apparatuur optimaal te beschermen is het bovendien handig als de rugtas uitgerust is met gevoerde verdelers, zodat uw camera niet kan verschuiven. Als u valt, is uw apparatuur optimaal beschermd. 

Wissel van perspectief

Om afwisselende beelden te maken is het leuk om met perspectief te spelen. Het standpunt en de gekozen brandpuntsafstand spelen hierbij een belangrijke rol. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw camera te bevestigen aan bijvoorbeeld uw helm, op uw borst met een harnas. De echte avonturiers kunnen er ook voor kiezen om hun camera te bevestigen aan hun snowboard. Dit levert spectaculaire beelden op, maar is niet zonder risico. 

Maak een korte video

Op de piste maakt u al snel veel videomateriaal. Verzamel thuis de hoogtepunten en voeg deze samen in een korte video. Om uw videomateriaal te monteren, kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van Adobe Premiere Elements 2018. Met deze bewerkingssoftware kunt u uw video's eenvoudig ordenen en met de automatische videobewerkingsopties maakt u prachtige creaties. Zo steelt u de show met uw wintersport impressie!

Terug naar de overzichtspagina